Ali ste žrtev stresnega življenja?

Lili Knafelc - prikazna slika

Stres je postal neizogiben del sodobnega življenja. Hitri tempo, zahtevne delovne obveznosti, družinske težave in drugi dejavniki lahko povzročijo stalno napetost in tesnobo, ki se odražajo na vseh ravneh našega bitja, vključno z našimi celicami. Čeprav je stres včasih nujen za preživetje, lahko pretirano izpostavljanje stresu povzroči resne negativne učinke na naše zdravje, vključno z uničenjem naših celic.

Po besedah celičnega biologa dr. Brucea Liptona naše celice nenehno procesirajo informacije iz okolja in vplivajo na naše zaznavanje in prepričanja. To pomeni, da so naše celice tesno povezane z našim čustvenim in mentalnim stanjem ter zaznavanjem sveta okoli nas. Ko smo izpostavljeni stresu, se naše celice odzovejo na to, kar dojemajo kot nevarnost ali grožnjo.

Stres uničuje naše celice

Ko smo pod stresom, naše telo sprosti različne stresne hormone, kot so kortizol in adrenalin, ki aktivirajo naš odziv boja ali bega. Če je ta odziv preveč pogost ali dolgotrajen, lahko povzroči kronično stanje stresa, kar ima številne negativne posledice na naše celice. Visoke ravni kortizola lahko na primer povzročijo vnetje v telesu, ki lahko poškoduje celice in povzroči njihovo prezgodnjo smrt.

Poleg tega lahko kronični stres vpliva tudi na delovanje našega imunskega sistema, kar nas naredi bolj dovzetne za bolezni in okužbe. Dolgotrajna izpostavljenost stresu lahko vodi v resne bolezni, kot so srčne bolezni, diabetes, depresija in celo rak.

Zato je ključnega pomena, da se naučimo upravljati s stresom in živeti manj stresno življenje. To lahko vključuje prakse sproščanja, kot so meditacija, jogo, dihalne tehnike in redna telesna aktivnost. Pomembno je tudi, da si vzamemo čas zase, se posvetimo hobijem in dejavnostim, ki nas sproščajo, ter negujemo svoje odnose z ljubljenimi.

Zmanjševanje stresa v našem življenju ni le koristno za naše duševno in čustveno zdravje, temveč tudi za naše fizično zdravje in dobro počutje na celični ravni. Zavedanje o tem, kako stres vpliva na naše celice, nam lahko pomaga sprejeti potrebne korake za ohranjanje uravnoteženega in zdravega življenjskega sloga.

Tesla terapija s Schumannovo frekvenco zelo učinkovito odpravlja stres in vnetja iz celic. Terapije priporočamo tudi kot preventivo, da ne pride do izgorelosti.

Terapija je primerna tako za odrasle kot tudi za otroke.

Rezervacija termina

Za več informacij in za rezervacijo termina smo vam na voljo na love@liliknafelc.si ali na številki 041 330 388.